ارتودنسی کودکان + مزایا و هزینه

ارتودنسی کودکان + مزایا و هزینه

به اشتراک بگذارید:

وجود مشکلات در دندان و فک کودکان از جمله دغدغه های مهم والدین بوده، که با استفاده به موقع از ارتودنسی دندان مناسب ، به منظور رفع نامنظمی و ناهنجاری های موجود در فک و دندان میتوان آن را بهبود بخشید. با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات لازم را درباره ارتودنسی کودکان و اقدامات لازم جهت مراجعه به بهترین ارتودنتیست کرج دکتر ستاره سهرابی به منظور رفع ناهنجاری ها را کسب کنید.

ارتودنسی کودکان

 

ارتودنسی کودکان به چه معناست؟

ارتودنسی، راهی برای نظم‌دهی به دندان‌ها و رفع ناهنجاری‌های فک و دندان است که در هر سنی قابل انجام است. اما ارتودنسی کودکان به طور خاص به اقداماتی گفته می‌شود که در سنین پایین‌تر برای پیشگیری و درمان مشکلات دندانی و فکی انجام می‌شود.

علت نامنظمی دندان کودکان چیست ؟

عمده مشکلات موجود در فک و دندان کودکان ارثی بوده و در مواردی به علت عدم وجود فضای کافی در فک و یا وارد شدن آسیب به فک و دندان ها می باشد که با روش ارتودنسی کودکان در کرج با دکتر ستاره سهرابی ، قابل درمان می باشد. 

چه زمانی برای بکارگیری از بریس ها به پزشک مراجعه کنیم ؟

  • کودکانی با جلو زدگی فک
  • به هنگام وجود فاصله زیاد دندان ها
  • نامنظمی بیش از حد دندان های دائمی
  • عدم تنفس راحت با بینی و بکارگیری از دهان
  • متمایل شدن یکی از دو فک به سمت راست و یا چپ
  • کودکان بالای 5 سال که از شیشه شیر استفاده می کنند
  • هنگامی خوردن مواد غذایی ، زبان به دندان های جلویی بچسبد

آیا ارتودنسی دندان در سن 7 سالگی زود نیست ؟

بررسی دندان و فک کودکان در سنین 7 الی 8 سالگی با وجود دندان های دائمی و شیری اطلاعات بسیار مفیدی را به ارتودنتیست جهت آغاز درمان و روش های مناسب خواهد داد. برای مثال اگر ناهنجاری ها در حال شکل گرفتن باشند و یا دندان ها به صورت نامنظم در کنار یکدیگر قرار بگیرند ، پزشک بهترین نوع ارتودنسی را برا کودک شما پیشنهاد خواهد داد. در این مواقع و در سن 7 سالگی تنها برخی راه کار های درمانی انجام خواهد شد و پزشک معمولا ارتودنسی ثابت را برای این دسته از کودکان بکار نخواهد گرفت. برای آغاز درمان بهترین متخصص ارتودنسی کرج ، با بررسی همه جوانب زمان مناسب را به افراد اطلاع خواهد داد. 

برای مثال می توان اشاره کرد که بهترین سن جهت درمان عقب افتادگی فک پایین در کودکان در سنین حدود ۹ الی ۱۲ سال می باشد و یا در مواقعی که فک پایین جلو باشد ارتودنسی کودکان در افراد 8 الی 10 سال مناسب خواهد بود. نکته مهمی که لازم است به آن اشاره شود افتادن تمامی دندان های شیری بوده که پزشک با رویش دندان های دائمی بلافاصله درمان نامنظمی و مشکلات فک را آغاز خواهد کرد.

ارتودنسی کودکان چه ویژگی هایی دارد ؟

منظمی دندان ها : به هنگام درمان بی نظمی دندان کودکان در سن رشد ، از روش های ساده و غیر تهاجمی استفاده می شود. همین موضوع سبب مرتب شدن نامنظمی دندان ها در مدت زمانی کوتاه خواهد شد.

فضای کافی دندان های دائمی : استفاده از این روش قبل از رویش دندان های دائمی ، فضای کافی برای قرارگیری دندان ها ایجاد می کند، تا تمامی دندان ها به صورت مرتب در محل مورد نظر قرار بگیرند.

سلامت دهان و دندان : سلامت دهان و دندان بسیار حائز اهمیت بوده و رعایت آن توسط دندان هایی مرتب و سالم بسیار آسان خواهد بود. در صورت وجود نامرتبی دندان و مشکلات فک ، کودکان نمی توانند به راحتی از مسواک و یا نخ دندان استفاده کنند به همین منظور باید سریعا برای رفع این مشکلات با استفاده از ارتودنسی کودکان به بهترین ارتودنتیست کرج دکتر سهرابی مراجعه شود.

بهبود تکلم و جویدن : در صورت وجود انحراف در فک و نامرتبی دندان امکان بروز مشکلات گوارشی به دلیل عدم جویدن درست مواد غذایی و عدم تکلم درست وجود خواهد داشت که با استفاده از بریس ها می توان آن ها را درمان کرد.

اعتماد بنفس : یکی از مزیت های استفاده از ارتودنسی افزایش اعتماد به نفس آن ها به هنگام لبخند زدن و صحبت کردن می باشد.

صرفه جویی در زمان : یکی از تفاوت های این روش درمانی در کودکان و بزرگسالان زمان مورد نیاز برای درمان می باشد ، که این زمان در کودکان بسیار کوتاه و همراه با هزینه ای کم بوده ، در صورتی که افراد در سنین بالا در مدت زمان بالایی دندان هایشان با هزینه ای بیشتر درمان خواهد شد.

آیا ارتودنسی شکاف میان دندان های جلو را در کودکان بر طرف می کند ؟

در بسیاری از مواقع شکاف موجود در دندان های جلویی کودکان به مرور از بین می رود ، زیرا با رشد دندان های بالغ شکاف ها از بین خواهند رفت. با این حال گاهی اوقات ممکن است این شکاف ها با رشد دندان های دائمی به علت وجود فضای بسیار زیاد در فک همچنان باقی بمانند ، که با ارتودنسی کودکان توسط ارتودنتیست خوب و ماهر همچون دکتر ستاره سهرابی در کرج می توان این مشکل را به راحتی بر طرف کرد.

ارتودنسی کودکان چه مزایایی دارد ؟

  1. کاهش پیچیدگی های درمان در بزرگسالی
  2. کاهش اسیب دندان های جلویی در کودکان
  3. قرارگیری دندان های دائمی در محل مناسب خود
  4. افزایش راحتی در رعایت بهداشت دهان و دندان
  5. جلوگیری از احتمال بروز هرگونه آسیب دیدگی جدی دندان
  6. کنترل رشد استخوان فک در افراد با سنین پایین بسیار آسان تر می باشد.
  7. رفع ناهنجاری دندان در کودکی ، احتمال درمان های تهاجمی در بزرگسالی را بسیار کاهش می دهد.

سن مناسب استفاده از بریس دندان کودکان

به طور کلی انجام تمامی نکات مربوط به بهداشت دهان و دندان باید از ابتدا کودکی توسط والدین بررسی شود. اما در سنین 8 تا 10سال پزشک وجود نامرتبی و ناهنجاری ها را مورد بررسی قرار داده و استفاده به موقع از ارتودنسی کودکان در سنین پایین را توصیه می کند. زیرا این موارد سبب بهبودی مشکلات فک و دندان ، کاهش هزینه و مشکلاتی همچون آسیب به دندان ها می شود. به همین منظور بهترین سن برای رفع ناهنجاری های فک و دندان ها در دختران 8 سالگی و پسران 9 می باشد. البته به طور کلی درمان نامنظمی دندان های کودکان را می توان به دو فاز نیز تقسیم کرد.

فاز اول : بهترین سن برای بررسی دندان کودک ، سن 6 الی 8 سالگی می باشد ، که بدون نیاز به بریس ، کش و یا سیم کشی انجام خواهد شد. در فاز اول درمان دندانپزشک خوب و با تجربه دکتر سهرابی در کرج ، بیشتر به منظور وسیع کردن کام و ایجاد فضای کافی جهت رشد دندان ها درمان را انجام می دهد.

فاز دوم : در این مرحله تمامی روش های درمانی با استفاده از براکت ها در سن 10 الی سالگی 15 که تمامی دندان های دائمی رشد کرده اند، ارتودنسی کودکان انجام می شود.

مدت زمان لازم برای این روش درمانی

مدت زمان لازم برای بکارگیری بریس ها و درمان کامل ناهنجاری ها به میزان نامرتبی دندان و فک بستگی داشته است. اما به طور کلی ارتودنسی کودکان ۱۴ تا ۲۴ ماه زمان لازم دارد تا نتیجه ای مطلوبی داشته باشد.

آیا استفاده از ارتودنسی کودکان دردناک است ؟

استفاده از بریس ها در تمامی افراد بزرگسالان و کودکان در روزهای ابتدایی همراه با درد می باشد. این درد بسیار ناچیز بوده و با مصرف مسکن های توصیه شده توسط بهترین ارتودنتیست در کرج دکتر ستاره سهرابی تسکین می یابد.

انواع ارتودنسی مناسب کودکان و مزایای آن ها

بریس های فلزی : از جمله رایج ترین و کاربردی ترین روش های درمان نامنظمی دندان ها استفاده از بریس های فلزی میباشد. در این نوع از ارتودنسی کودکان برای افزایش جذابیت از کش های رنگی به سلیقه خودشان استفاده می شود. با استفاده از این روش درمانی براکت های فلزی بر روی دندان کودکان متصل شده و سیم های قوس دار از درون آن می گذرد.

مزایا : براکت های فلزی کاملا ضد حساسیت بوده و دارای روند درمانی بسیار سریع و مناسب می باشد ، که در میان مردم طرفداران بسیار زیادی دارد.

معایب : این بریس ها به علت مشخص بودن و همچنین داشتن محدودیت غذایی به منظور جلوگیری از وارد شدن آسیب به براکت ها ، برای کودکان خوش آیند نمی باشد.

بریس های سرامیکی : این نوع از روش های درمانی ارتودنسی کودکان به علت مشخص نبودن براکت بسیار کاربردی بوده و طرفداران بسیاری در تمامی سنین از جمله کودکان دارد.

مزایا : رنگ شفاف آن و مشخص نشدن به هنگام قرارگیری بر روی دندان ها بسیار برای کودکان و نوجوانان خوش آیند می باشد.

معایب : این نوع روش درمان نامنظمی دندان به علت داشتن ابزارهایی ظریف و شکننده دارای حساسیت بالایی بوده و همچنین محدودیت غذایی نیز دارد که این نوع براکت به کودکان در سنین بسیار پایین توصیه نمی شود.

فضا نگهدارنده دندان : تکنیک فضا نگهدارنده در ارتودنسی کودکان قبل از رویش دندان های دائمی به منظور حفظ فضای مناسب برای دندان های در حال رویش و اصلاح مشکلات فضا در فک استفاده می شود.

بریس های لینگوال : این روش از درمان نامرتبی دندان تفاوتی با روش براکت های فلزی نداشته ، تنها در روش لینگوال براکت ها در پشت دندان ها قرار خواهند گرفت تا به هنگام صحبت کردن و لبخند زدن مشخص نباشند.

مزایا : این روش درمانی همانند بریس های سرامیکی قابل مشاهده نبوده و در قسمت پشتی دندان قرار میگیرد.

معایب : ارتودنسی کودکان به روش لینگوال به علت قرارگیری سیم ها در پشت دندان می تواند ، به زبان به هنگام صحبت کردن و غذا خوردن آسیب برساند و رعایت بهداشت دندان ها را بسیار دشوار کند. همچنین به علت قرارگیری ابزارهای این روش درمانی در پشت دندان به هنگام مراجعه و تنظیم آن ها زمان زیادی صرف خواهد شد.

بریس های نامرئی : در این روش از براکت های متحرک استفاده شده ، که به شکل الاینرهای شفاف می باشد. این روش درمانی بدون مشخص شدن براکت ها بر روی دندان بکار گرفته می شود.

مزایا : کودکانی که نمی خواهند براکت دندان هایشان مشخص شود، استفاده از روش ارتودنسی نامرئی به آن ها توصیه می شود. علاوه بر آن به علت متحرک بودن این الاینرها می توان به هنگام خوردن غذا و رعایت بهداشت دهان و دندان آن را از دهان خارج کرد.

معایب : این دسته از ارتودنسی کودکان مناسب برای درمان نامنظمی دندان ها بسیار گران قیمت و شکننده بوده و به علت امکان خارج کردن از دهان به راحتی گم می شود.

 بستن فاصله میان دندان ها توسط ارتودنتیست دکتر ستاره سهرابی در کرج.

رژیم غذایی مناسب در ارتودنسی کودکان

لازم است تا کودکان در مواقعی که از ارتودنسی استفاده می کنند ، از مصرف برخی مواد غذایی که نیاز به جویدن و گاز زدن بسیار زیاد را دارد اجتناب کنند. برای مثال می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد که مصرف آن ها در این دوره درمانی بسیار توصیه می شود.

  • انواع میوه های تکه شده و یا رنده شده
  • انواع مواد غذایی مفید و نرم همانند انواع سوپ ها
  • محصولات لبنی ، ماست و بستنی و انواع اسموتی ها
  • غذا های غنی از پروتئین همانند مرغ ، گوشت و ماهی
  • کربوهیدرات های پیچیده ، مانند نان ، پوره سیب زمینی و پاستا

در میان انواع این مواد غذایی مفید لازم است تا برخی خوراکی ها مضر از دسترس کودکان به هنگام بکارگیری از ارتودنسی کودکان دور نگه داشته شود. از جمله این محصولات می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.

  • مواد غذایی ترد ، ذرت و چیپس
  • مواد غذایی چسبنده مانند آدامس ، اسنیکر
  • مواد غذایی بسیار سفت مانند انواع خشکبار
  • غذا های نیاز به جویدن بسیار زیاد ، مانند آب نبات و شکلات های سفت
  • مواد غذایی که نیازمند گاز زدن با قدرت بالایی می باشند ، مانند هویج ، بلال و غیره

آیا ممکن است کودکان به بریس ها حساسیت داشته باشند ؟

بله ، برخی از افراد به خصوص کودکان ، ممکن است در زمان ارتودنسی کودکان به فلزات همانند نیکل حساسیت داشته باشند. بنابراین در این مواقع ، می توان به جای استفاده از فلز هایی که کودکان به حساسیت دارند از موارد دیگر نیز استفاده کرد. جالب است بدانید که ممکن است حتی برخی کودکان به دستکش های لاتکس که دندانپزشک در مواقع کار از آن ها استفاده می کند حساسیت داشته باشند. بهتر است بدانید که بریس ها در اغلب مواقع می توانند لثه کود را تحریک کنند و باعث تورم لثه آن ها شوند که این اختلال حساسیت نبوده ، اما لازم است از آن به خوبی مراقبت شود.

نکته : توصیه می شود در چنین مواقعی قبل از شروع کار مواردی را که فرزند تان به آن حساسیت دارد را به پزشک اطلاع دهید. 

برای کسب اطلاعات بیشتر به منظور افزایش فک پایین توسط ارتودنسی کودکان این ویدئو را مشاهده کنید.

کدام پزشک و با چه تخصصی می تواند ارتودنسی کودکان را انجام دهد ؟

متخصصان ارتودنسی خوب و حاذق در کرج دکتر ستاره سهرابی و دندانپزشکانی که پس از اتمام دوره دندانپزشکی خود به مدت 2 الی 4 سال در رابطه با موقعیت دندان ها و فک ، انواع ناهنجاری های دندان و فکی و نحوه درمان آن ها ، دوره های لازم را می گذارند ، بهترین پزشکان برای درمان ناهنجاری های کودکان خواهند بود. البته لازم به ذکر بوده که این دسته از ارتودنتیست ها می توانند تمامی مشکلات و عدم ناهماهنگی دندان ها را در هر سنی درمان کنند.

آیا با ارتودنسی در سنین پایین مشکلات نهفتگی دندان بر طرف خواهد شد ؟

انجام ارتودنسی کودکان در کرج با دکتر سهرابی ، در سنین پایین سبب می شود تا فضای فک و دندان های دائمی باز تر شوند ، در واقع دندان ها در محل مناسب خود قرار گیرند ، که در نتیجه این موضوع کمک می کند تا شاهد دندان های نهفته در فک افراد نباشیم.

هزینه لازم برای ارتودنسی دندان کودکان در کرج

به طور کلی هزینه لازم برای درمان ارتودنسی کودکان در کرج ، بسیار کمتر از بزرگسالان می باشد ، اما میزان مشکلات موجود، استفاده از انواع بریس ها و مهارت پزشک و غیره می تواند هزینه مورد نیاز این روش درمانی را افزایش و یا کاهش دهد.

طول درمان ارتودنسی کودکان چقدر است ؟

این موضوع تا حد زیادی به شرایط و میزان ناهنجاری های موجود در کودک بستگی دارد ؛ با این حال مدت زمان تقریبی درمان ارتودنسی در کودکان بین 1 الی 3 سال در نظر گرفته می شود. نوع ارتودنسی نیز از دیگر مواردی است که در مدت زمان طول درمان تاثیر دارد.  برای مثال گاهی ممکن است کودک تنها نیاز به جابجایی کمی از دندان ها داشته باشد که در چنین شرایطی به کمک اینویزیلاین ها می توان در طی 6 ماه الی 1 سال به نتیجه خوبی دست پیدا کرد ؛ در حالی که اگر نیاز به تغییرات چشمگیری در دندان ها باشد طول دوره درمان طولانی تر خواهد بود.

نکته مهمی که در ارتودنسی کودکان باید به آن توجه داشته باشید این است که هرچه در سنین پایین تر درمان را آغاز نمایید ، دوره درمانی کوتاه تر شده و زودتر به نتیجه مورد نظر دست پیدا خواهید کرد.

از کجا متوجه شوم که کودک من به درمان ارتودنسی نیاز دارد؟

برای تشخیص اینکه آیا کودک شما به درمان ارتودنسی نیاز دارد، می توانید به موارد زیر توجه کنید:

  1. نامرتبی دندان ها:
    اگر دندان های دائمی فرزندتان کج یا نامرتب است، به احتمال زیاد به درمان ارتودنسی نیاز دارد.
    شلوغی و فشردگی دندان ها نیز می تواند نشان دهنده نیاز به ارتودنسی باشد.
  2. مشکلات فکی:
    اگر یکی از فک های فرزندتان جلوتر از دیگری قرار دارد یا عقب تر از فک دیگر است ، ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشد.
    اگر فک های فرزندتان به طور نامناسب رشد کرده باشند و یا ناهنجاری های فکی داشته باشند، ارتودنسی می تواند به اصلاح آنها کمک کند.
  3. فاصله بین دندان ها:
    اگر بین دندان های جلویی فرزندتان در هنگام بستن دهان، فاصله وجود دارد ممکن است نیاز به ارتودنسی داشته باشد.
    اگر بین تمام دندان های فرزندتان فاصله افتاده است، این نیز می تواند نشان دهنده نیاز به این روش باشد.
  4. مشکلات تنفسی:
    اگر فرزندتان به طور مداوم از دهان نفس می کشد، ممکن است به دلیل انسداد جزئی راه هوایی به ارتودنسی نیاز داشته باشد.
    تنفس دهانی می تواند به رشد نامناسب فک ها و دندان ها منجر شود.
  5. عادت های دهانی نامناسب:
    اگر فرزندتان عادت های دهانی نامناسبی مانند مکیدن انگشت، جویدن ناخن یا استفاده از پستانک دارد، ممکن است به ارتودنسی نیاز داشته باشد.
    این عادت ها می توانند به ناهنجاری های فکی و دندانی منجر شوند.
  6. سابقه خانوادگی:
    اگر سابقه خانوادگی مشکلات ارتودنسی مانند نامرتبی دندان ها یا ناهنجاری های فکی دارید، احتمال اینکه فرزندتان نیز به درمان ارتودنسی نیاز داشته باشد، بیشتر است.
    بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا کودک شما به درمان ارتودنسی نیاز دارد، مراجعه به یک متخصص ارتودنسی است. متخصص ارتودنسی با معاینه دقیق دهان و دندان های فرزندتان و بررسی سابقه پزشکی و خانوادگی او، می تواند تشخیص دهد که آیا به درمان ارتودنسی نیاز دارد یا خیر.

مراقبت های لازم بعد از ارتودنسی دندان در کودکان

رعایت بهداشت و مسواک زدن در روزهای ابتدایی بعد از ارتودنسی می تواند کار پیچیده و دشواری برای کودکان باشد اما به مرور به این روند عادت کرده و می توانند دندان های خود را به خوبی تمیز نمایند. از والدین خواسته می شود تا زمانی که کودک به خوبی چگونگی تمیز کردن دندان ها در زمان ارتودنسی را یاد بگیرد ، همراه او باشند. توجه داشته باشید که عدم رعایت مراقبت ها بعد از ارتودنسی کودکان می تواند منجر به بروز عفونت و پوسیدگی دندان ها شود. به همین دلیل لازم است به تمامی نکات مراقبتی بعد از درمان توجه داشته باشید. در ادامه به چند نکته مهم دیگر در مراقبت های بعد از ارتودنسی اشاره شده است :

  1. از مصرف خوراکی های سفت و چسبنده خودداری نمایید.
  2. در هنگام فعالیت های ورزشی برای جلوگیری از آسیب دیدن بریس ، از محافظ دهان و دندان استفاده کنید.
  3. در زمان های مشخص شده برای ویزیت به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.

سوالات متداول در رابطه با ارتودنسی کودکان

  • آیا برس ها سبب رفع مشکلات تنفسی کودکان می شوند ؟

بله ، با رفع ناهنجاری ها و مشکلات دهان و دندان ، با استفاده از ارتودنسی کودکان علاوه بر رفع اختلالات تنفسی همچون آپنه در خواب سبب افزایش زیبایی لبخند کودکان نیز خواهد شد.

  • انحراف فک کودکان بدون انجام جراحی امکان پذیر است ؟

در صورت مراجعه به دکتر سهرابی ، بهترین ارتودنتیست کرج ، در سنین پایین و با بررسی موقعیت فک می توان ، بدون نیاز به جراحی و با استفاده از ارتودنسی کودکان انحراف فک را درمان کرد.

  • آیا بریس متحرک برای کودکان مناسب است ؟

بله می توان از این روش درمانی ارتودنسی کودکان برای پیشگیری و درمان مشکلات اولیه در دندان کودکان استفاده کرد. علاوه بر آن این ابزارها به علت متحرک بودن و خروج از دهان به هنگام خوردن مواد غذایی هیچ محدودیت غذایی برای کودکان ایجاد نخواهند کرد.

  • آیا ارتودنسی کودکان مشکلات مکیدن انگشت را بر طرف می کند ؟

اگر کودکانتان بعد از 5 سالگی همچنان رفتارهایی مانند مکیدن انگشت و استفاده از شیشه شیر را دارد ، با بکارگیری از بریس ها می توانید از آن جلوگیری کنید.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *